Nieuws

Nieuws


AED project voor trekkingsgebied Fluwelen Handvat van start

1 oktober 2020  Dit najaar pakt ondernemersvereniging het Fluwelen Handvat een nieuw project op voor een veiliger leef- en werkomgeving in ons trekkingsgebied ‘omgeving Maliebaan-Wilhelminapark’ dat gefinancierd wordt met gelden uit het stedelijke Ondernemersfonds Utrecht. Dit trekkingsgebied heeft momenteel nog maar één AED 24/7 beschikbaar. Feitelijk behoort echter elke 500 meter een AED beschikbaar te zijn. Ons doel is daarom ons gebied te Lees meer »


Bericht van overlijden Hanneke Goossens, lid Fluwelen Handvat

30 september 2020  Wij vernamen het droevige bericht dat ons gewaardeerde lid Hanneke Goossens, hoofd financiën en bedrijfsvoering bij het VSBfonds, afgelopen zomer op 54-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van leukemie. Wij zullen haar enthousiasme en gevoel voor humor missen binnen de vereniging en wensen haar nabestaanden veel sterkte. Bestuur Het Fluwelen Handvat In memoriam uit Elsevier weekblad Lees meer »


Hulpprogramma voor digitalisering ondernemers van start

16 september 2020  Ondernemers kunnen middels het project ‘Nu Digitaal’ vanaf vandaag steun krijgen bij het digitaliseren van hun bedrijfsactiviteiten. ‘Nu Digitaal’ is speciaal ontwikkeld voor ondernemers waarvan het bedrijfsmodel door de coronacrisis onder druk staat. Het programma biedt ondernemers een pakket met hulpmiddelen, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Verantwoordelijk gedeputeerde Robert Strijk: “Door de coronacrisis staat niet alleen het bedrijfsleven onder Lees meer »


uitkomsten 2e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht

16 september 2020  In juli 2020 is de 2e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht ingevuld door 2.113 ondernemers in de regio Utrecht Een derde van de ondernemers in de regio Utrecht ondervindt nauwelijks of zelfs positieve effecten van de coronacrisis. Anderzijds geeft bijna een kwart van de ondernemers aan dat het bedrijf in de gevarenzone verkeert: meer steun dan wel herstructurering van het Lees meer »


Uitkomsten van eerste Ondernemerspeiling corona provincie Utrecht

29 juni 2020  Ondernemers in provincie Utrecht getroffen door corona, maar veerkrachtig In de provincie Utrecht zijn de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus bij ondernemers goed merkbaar. Bijna een derde van deze groep ervaart een omzetdaling van meer dan zestig procent. Dat blijkt uit een enquête die de overheden en werkgeversorganisaties uit de provincie Utrecht hebben gehouden. De enquête, die tussen Lees meer »


URECA en voucherregeling voor ondernemers

16 juni 2020  Gemeente Utrecht is als 1 van de founding partners nauw betrokken geweest bij de oprichting van deze unieke alliantie. Ook nu is de gemeente Utrecht nog steeds intensief betrokken bij de verdere uitrol. Op veler verzoek is er nu een presentatie beschikbaar, waarin kort en krachtig wordt uitgelegd wat URECA inhoudt. De presentatie vindt u in de bijlage. Tevens vindt u Lees meer »


Definitief ontwerp Malieblad vastgesteld

9 april 2020  Het Definitief Ontwerp (DO) van het Malieblad is vastgesteld door het college van de gemeente Utrecht en gepubliceerd op de projectwebsite. Klik hier om het DO en de reactienota op de website te bekijken. Lees meer »


Overzicht regelingen en financieringen i.v.m. corona

9 april 2020  Meer informatie vindt u in dit document. Lees meer »


Maliebaan - update

8 april 2020  Vanwege de uitbraak van het corona-virus organiseert de gemeente voorlopig geen bijeenkomsten meer. We hebben elkaar op 25 maart daarom helaas niet kunnen zien. We hadden graag de voortgang van het ontwerp voor de Maliebaan samen met u willen bespreken. Uw mening Dit gemis aan persoonlijk contact wil niet zeggen we nu zonder inbreng uit de stad verder gaan met Lees meer »


Ledenbijeenkomsten Fluwelen Handvat tijdelijk opgeschort

13 maart 2020  Vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona virus en de adviezen van de overheid heeft het bestuur van Het Fluwelen Handvat besloten om de ledenbijeenkomsten voorlopig op te schorten. U vindt daarom nog geen data van bijeenkomsten op onze website. Zodra het weer mogelijk is om bijeen te komen, zullen de data van onze bijeenkomsten op de website worden gezet. Vertrouwend Lees meer »