Nieuws

Nieuws


Resultaten derde ondernemerspeiling corona provincie Utrecht

3 februari 2021  . Lees meer »


Bericht van overlijden Ingmar Baas

5 januari 2021  Wij vernamen vandaag dat ons trouwe lid, Ingmar Baas, plots overleden is op 4 januari jl. We zijn hiervan erg geschrokken en verdrietig om dit nieuws. Ingmar was een bijzonder sympathiek persoon en altijd oprecht geïnteresseerd in anderen. Hij was lange tijd lid van Het Fluwelen Handvat en vaak aanwezig in onze bijeenkomsten. Wij zullen Ingmar gaan missen en wensen zijn vrouw Ankie en Lees meer »


Update herinrichting Maliebaan

22 december 2020  Voortgang ontwerpproces Maliebaan Sinds de raad ongeveer een jaar geleden een principebesluit heeft genomen, werkt de gemeente aan een voorstel voor herinrichting. Dat is, zeker in deze bizarre tijd, een lastig proces. Het vraagt helaas ook meer tijd dan de gemeente zou willen. Terugblik Op 21 en 24 september heeft de gemeente een deel van de belangstellenden mogen ontvangen op het Stadskantoor. Toen Lees meer »


Dekkend netwerk van AED via Het Fluwelen Handvat

22 december 2020  Rond de Maliebaan en Maliesingel, een trekkingsgebied van Ondernemersfonds Utrecht, zijn dit najaar zestien nieuwe AED’s geplaatst. Ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat en de Gemeente Utrecht hebben de handen ineen geslagen om de buiten AED’s op te hangen aan bedrijfsgevels.  Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat bij een hartstilstand het hartritme weer kan herstellen. Lees meer »


Wijkbericht: tijdelijk gebruik Maliebaan 59-61 als opvangvoorziening voor mensen die dakloos zijn

13 november 2020  . Lees meer »


AED project voor trekkingsgebied Fluwelen Handvat van start

1 oktober 2020  Dit najaar pakt ondernemersvereniging het Fluwelen Handvat een nieuw project op voor een veiliger leef- en werkomgeving in ons trekkingsgebied ‘omgeving Maliebaan-Wilhelminapark’ dat gefinancierd wordt met gelden uit het stedelijke Ondernemersfonds Utrecht. Dit trekkingsgebied heeft momenteel nog maar één AED 24/7 beschikbaar. Feitelijk behoort echter elke 500 meter een AED beschikbaar te zijn. Ons doel is daarom ons gebied te Lees meer »


Bericht van overlijden Hanneke Goossens, lid Fluwelen Handvat

30 september 2020  Wij vernamen het droevige bericht dat ons gewaardeerde lid Hanneke Goossens, hoofd financiën en bedrijfsvoering bij het VSBfonds, afgelopen zomer op 54-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van leukemie. Wij zullen haar enthousiasme en gevoel voor humor missen binnen de vereniging en wensen haar nabestaanden veel sterkte. Bestuur Het Fluwelen Handvat In memoriam uit Elsevier weekblad Lees meer »


Hulpprogramma voor digitalisering ondernemers van start

16 september 2020  Ondernemers kunnen middels het project ‘Nu Digitaal’ vanaf vandaag steun krijgen bij het digitaliseren van hun bedrijfsactiviteiten. ‘Nu Digitaal’ is speciaal ontwikkeld voor ondernemers waarvan het bedrijfsmodel door de coronacrisis onder druk staat. Het programma biedt ondernemers een pakket met hulpmiddelen, waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Verantwoordelijk gedeputeerde Robert Strijk: “Door de coronacrisis staat niet alleen het bedrijfsleven onder Lees meer »


uitkomsten 2e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht

16 september 2020  In juli 2020 is de 2e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht ingevuld door 2.113 ondernemers in de regio Utrecht Een derde van de ondernemers in de regio Utrecht ondervindt nauwelijks of zelfs positieve effecten van de coronacrisis. Anderzijds geeft bijna een kwart van de ondernemers aan dat het bedrijf in de gevarenzone verkeert: meer steun dan wel herstructurering van het Lees meer »


Uitkomsten van eerste Ondernemerspeiling corona provincie Utrecht

29 juni 2020  Ondernemers in provincie Utrecht getroffen door corona, maar veerkrachtig In de provincie Utrecht zijn de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus bij ondernemers goed merkbaar. Bijna een derde van deze groep ervaart een omzetdaling van meer dan zestig procent. Dat blijkt uit een enquête die de overheden en werkgeversorganisaties uit de provincie Utrecht hebben gehouden. De enquête, die tussen Lees meer »