Nieuws

Nieuws


Stand van zaken herinrichting Maliebaan

12 juli 2022  In februari dit jaar heeft de gemeenteraad het Integraal Programma van Eisen (IPvE) en Functioneel Ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Maliebaan vastgesteld. Op dit moment is de gemeente druk met het uitwerken daarvan tot een voorlopig ontwerp.  Voorlopig ontwerp In het voorlopig ontwerp werkt de gemeente alle wensen en eisen voor de herinrichting uit het IPvE verder uit. Het functioneel Lees meer »


Nieuwe beleidsregels bedrijfsafval Gemeente Utrecht

8 juli 2022  De druk op de openbare ruimte in Utrecht is groot. Om met bewoners, bezoekers en ondernemers te genieten van de stad scherpt de gemeente Utrecht de regels rond het aanbieden van bedrijfsafval aan. Deze aangescherpte regels gaan vanaf 15 juli 2022 in. Ze gelden voor alle bedrijven in Utrecht. Op de website van gemeente Utrecht vindt u de nieuwe regels en hoe de Lees meer »


Project Match2Work zoekt bedrijven voor casussen scholen

22 juni 2022  Wilt u deelnemen aan het Project Match2Work in de regio Utrecht begin schooljaar 2022-2023?nbsp; We gaan van start met verschillende docenten van meerdere scholen die graag in groepjes van max. 5 per onderneming, stichting of instelling iets voor u willen bedenken, doen, uitvoeren binnen het Project Match2Work. Het is geen stage want de leerlingen werken op school onder de verantwoording van de docente. Samen Lees meer »


Gratis vitale activiteiten en workshops voor ondernemingen in trekkingsgebied Fluwelen Handvatedrijf

29 april 2022  Vanuit de bijdragen van ondernemers en vastgoedeigenaren in trekkingsgebied 39 (Maliebaan-Wilhelminapark e.o.) aan Ondernemersfonds Utrecht ontstaat er budget om weer in ons gebied te investeren. In samenspraak met het Ondernemersfonds heeft Het Fluwelen Handvat ervoor gekozen om de verbinding tussen bedrijven te vergroten door ook dit jaar nog een keer vitale activiteiten aan te bieden aan alle medewerkers in Trekkingsgebied 39. Zo Lees meer »


Per 1 april tegemoetkoming OZB-verhoging voor ondernemers

4 april 2022  De coronacrisis heeft veel Utrechtse ondernemers hard geraakt. Per 1 april kunnen deze ondernemers een tegemoetkoming aanvragen voor de verhoging van de OZB (niet-woning). Hierbij gelden onderstaande voorwaarden: U bent eigenaar of huurder van een bedrijfspand in Utrecht. U heeft voor dit bedrijfspand in 2021 en 2022 een OZB-aanslag ontvangen. Tussen deze aanslagen zit een verschil van minimaal €100. U hebt Lees meer »


Gratis Cybersecurityscan voor het Utrechtse Midden-en Kleinbedrijf

24 februari 2022  In november 2021 is het Cybernetwerk Utrecht opgericht. Het Cybernetwerk Utrecht heeft digitaal veilig(er) ondernemen op het oog en wil u met gerichte acties beter toerusten en handelingsperspectief bieden tegen digitale onveiligheid voor uw onderneming. Cybernetwerk Utrecht biedt het MKB met personeel in Utrecht daarom gratis een Cybersecurityscan aan. Hierop volgt een op-maat-gemaakt adviesrapport door-en in combinatie met een ICT-buddy die kan helpen bij het toepassen van Lees meer »


Ondernemer Centraal

10 januari 2022  Veel ondernemers ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Dat weet u als ondernemer waarschijnlijk als geen ander. Van het verlies van omzet, tot personeelstekort, veranderende businessmodellen of een onzekere toekomstverwachting. Helaas laten de recente maatregelen zien hoe onzeker de situatie nog steeds is. Verschillende partijen in de stad sloegen daarom de handen ineen om ondernemers te versterken, onder de naam Ondernemer Centraal.  Lees meer »


Eindejaarsboodschap wethouder Klaas Verschuure

23 december 2021  Beste ondernemers, Graag had ik het jaar willen afsluiten met een positieve boodschap, maar helaas brengt de huidige lockdown voor velen van jullie veel zorgen met zich mee. Waar we dit jaar nog met enig optimisme begonnen, we halverwege het jaar zelfs even konden proeven aan de open stad die we zo graag willen zijn, eindigt het jaar 2021 in Lees meer »


Verduurzamingsscan kantoorpanden via het Fluwelen Handvat en het Ondernemersfonds

23 november 2021  Voor alle vastgoedeigenaren en (zakelijke) huurders van niet-woningen in ons deelgebied van Utrecht Oost (omgeving Maliebaan-Wilhelminapark), maken wij het graag mogelijk om een gratis verduurzamingsscan van uw pand(en) in dit gebied uit te laten voeren. Daarbij krijgt u inzicht in het huidige Energielabel van uw pand(en) en krijgt u advies over verduurzamingsmaatregelen die wellicht nodig zijn om te voldoen aan Lees meer »


Stand rond Integraal Programma van Eisen Maliebaan

18 oktober 2021  Update 2 december 2021: Het plan voor de Maliebaan (Integraal Programma van Eisen, IPvE) ligt inmiddels bij de gemeenteraad voor vaststellen. Voordat de raad een besluit neemt, hoort zij graag de mening van bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. Daarom organiseert de raad een zogeheten raadsinformatiebijeenkomst op 14 december in de avond. U kunt op dat moment met raadsleden in gesprek. Meer informatie Lees meer »