AED project voor trekkingsgebied Fluwelen Handvat van start

AED project voor trekkingsgebied Fluwelen Handvat van start


Dit najaar pakt ondernemersvereniging het Fluwelen Handvat een nieuw project op voor een veiliger leef- en werkomgeving in ons trekkingsgebied ‘omgeving Maliebaan-Wilhelminapark’ dat gefinancierd wordt met gelden uit het stedelijke Ondernemersfonds Utrecht.

Dit trekkingsgebied heeft momenteel nog maar één AED 24/7 beschikbaar. Feitelijk behoort echter elke 500 meter een AED beschikbaar te zijn. Ons doel is daarom ons gebied te voorzien van meer AED’s. Als je als huurder of vastgoedeigenaar meer wil weten over het gebruik van deze apparaten, vind je hier meer info: https://www.hartstichting.nl/reanimatie/wat-is-een-aed. We huren voor het plaatsen van de AED’s een deskundige in: Sterre Hijlkema. Zij heeft inmiddels al 33 AED’s in Utrecht Oost opgehangen en heeft veel ervaring en kennis op dit gebied.

Sterre neemt graag contact op met huurders of vastgoedeigenaren die interesse hebben in een AED aan de gevel van hun pand. Dit kunnen bedrijven of organisaties zijn in het trekkingsgebied van het Fluwelen Handvat (trekkingsgebied 39). De kosten voor plaatsing van een AED zullen deels met gelden uit Ondernemersfonds Utrecht worden betaald en deels met subsidie van de gemeente Utrecht. Voor de eigenaar of huurder van een gebouw met een AED aan de gevel zijn de enige kosten de elektriciteitskosten van de AED, die bij strenge winters max. 30 euro per jaar bedragen.

Het AED-project kent een aantal stappen:

  • Selecteren van AED-locaties (in overleg met geïnteresseerden).
  • Overleg met het bestuur van het Fluwelen Handvat over de beoogde en mogelijke locaties.
  • Afsluiten van een overeenkomst met elke AED-locatie (beheer/onderhoud, verzekering, aanleg en eigendom vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de locaties van plaatsing, dit wordt via het Fluwelen Handvat geregeld; de locatie dient wel een stroomvoorziening aan te bieden die 24/7 beschikbaar is voor de AED.
  • Met de leverancier, de elektricien en Sterre wordt voor plaatsing van een AED een schouw gelopen op elke locatie.
  • Uitzetten locaties bij de planner van Cardiaid voor aanleg van de AED (Cardiaid planner neemt contact op voor aansluiting van de AED).
  • Aansluiten AED en aanmelden bij HartslagNU (112 netwerk) door elektricien.
  • Voor elke AED-locatie wordt een EHBO- of BHV-opleiding (1 avond) voor 1 persoon aangeboden via het Fluwelen Handvat. Indien gewenst, kunnen meer medewerkers hiervan gebruik maken. De kosten zijn in dat geval 65 euro p.p. incl. BTW en komen voor eigen rekening.

Sterre Hijlkema zal zich de komende tijd op locaties voor een AED oriënteren. Als je op jouw locatie (niet-woning) graag een AED aan de gevel wilt hebben, kan je Sterre alvast mailen of bellen. Hiervoor hoef je geen lid van het Fluwelen Handvat te zijn. Een AED kan de uitstraling van je locatie ten goede komen. 

Sterre is te bereiken via:
E
T 0621900667

Bij vragen over de keuze voor dit AED-project kan je contact opnemen met het bestuur van het Fluwelen Handvat via: .

 

Terug