Nieuws

Nieuws


concept-Integraal Programma van Eisen Maliebaan

15 juni 2021  Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept-Integraal Programma van Eisen voor de Maliebaan vrijgegeven om aan belanghebbenden en geïnteresserden voor te leggen voor reactie. Het concept-IPvE te vinden via op de projectwebsite: www.utrecht.nl/maliebaan. Via het reactieformulier op die website kunt u ook uw reactie geven op het concept-IPvE. Belanghebbenden en geïnteresseerden zijn welkom in een informatiebijeenkomst waar gemeente Utrecht de plannen zal toelichten. Die bijeenkomst Lees meer »


Zaterdag 26 juni: tiende Open Tuinendag Utrecht

3 juni 2021  Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit groene evenement heeft inmiddels een vaste plek op de agenda verworven. Vorig jaar moest deze dag door corona worden afgelast. Dit jaar zijn de voorbereidingen niet voor niets geweest; de voorverkoop van de passe-partouts gaat deze week van start.  Verborgen achter gevels en poorten van de historische Lees meer »


Jaarverslag Ondernemersfonds Utrecht 2020

25 mei 2021  Het jaar 2020 zal als memorabel de geschiedenisboeken ingaan. Het coronavirus veroorzaakte een wereldwijde pandemie met grote economische en maatschappelijke gevolgen. Uiteraard had dit ook impact op het functioneren van het Ondernemersfonds, waar we in ons jaarverslag uitgebreid bij stilstaan. Ondanks dat hebben we in het afgelopen jaar toch ruim 500 aanvragen in behandeling genomen. De ondernemersverenigingen hebben zich niet Lees meer »


Resultaten derde ondernemerspeiling corona provincie Utrecht

3 februari 2021  De 3e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht is in november 2020 door 2.089 ondernemers in de regio Utrecht ingevuld. Een op de tien ondernemers denkt mogelijk failliet te gaan door de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast verwacht 13 procent sterk negatieve gevolgen zoals gedwongen ontslagen. In de horeca- en cultuursector is men relatief negatief gestemd over de toekomst. Anderzijds ziet Lees meer »


Bericht van overlijden Ingmar Baas

5 januari 2021  Wij vernamen vandaag dat ons trouwe lid, Ingmar Baas, plots overleden is op 4 januari jl. We zijn hiervan erg geschrokken en verdrietig om dit nieuws. Ingmar was een bijzonder sympathiek persoon en altijd oprecht geïnteresseerd in anderen. Hij was lange tijd lid van Het Fluwelen Handvat en vaak aanwezig in onze bijeenkomsten. Wij zullen Ingmar gaan missen en wensen zijn vrouw Ankie en Lees meer »


Update herinrichting Maliebaan

22 december 2020  Voortgang ontwerpproces Maliebaan Sinds de raad ongeveer een jaar geleden een principebesluit heeft genomen, werkt de gemeente aan een voorstel voor herinrichting. Dat is, zeker in deze bizarre tijd, een lastig proces. Het vraagt helaas ook meer tijd dan de gemeente zou willen. Terugblik Op 21 en 24 september heeft de gemeente een deel van de belangstellenden mogen ontvangen op het Stadskantoor. Toen Lees meer »


Dekkend netwerk van AED via Het Fluwelen Handvat

22 december 2020  Rond de Maliebaan en Maliesingel, een trekkingsgebied van Ondernemersfonds Utrecht, zijn dit najaar zestien nieuwe AED’s geplaatst. Ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat en de Gemeente Utrecht hebben de handen ineen geslagen om de buiten AED’s op te hangen aan bedrijfsgevels.  Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat bij een hartstilstand het hartritme weer kan herstellen. Lees meer »


Wijkbericht: tijdelijk gebruik Maliebaan 59-61 als opvangvoorziening voor mensen die dakloos zijn

13 november 2020  . Lees meer »


AED project voor trekkingsgebied Fluwelen Handvat van start

1 oktober 2020  Dit najaar pakt ondernemersvereniging het Fluwelen Handvat een nieuw project op voor een veiliger leef- en werkomgeving in ons trekkingsgebied ‘omgeving Maliebaan-Wilhelminapark’ dat gefinancierd wordt met gelden uit het stedelijke Ondernemersfonds Utrecht. Dit trekkingsgebied heeft momenteel nog maar één AED 24/7 beschikbaar. Feitelijk behoort echter elke 500 meter een AED beschikbaar te zijn. Ons doel is daarom ons gebied te Lees meer »


Bericht van overlijden Hanneke Goossens, lid Fluwelen Handvat

30 september 2020  Wij vernamen het droevige bericht dat ons gewaardeerde lid Hanneke Goossens, hoofd financiën en bedrijfsvoering bij het VSBfonds, afgelopen zomer op 54-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van leukemie. Wij zullen haar enthousiasme en gevoel voor humor missen binnen de vereniging en wensen haar nabestaanden veel sterkte. Bestuur Het Fluwelen Handvat In memoriam uit Elsevier weekblad Lees meer »