Nieuws

Nieuws


Verduurzamingsscan kantoorpanden via het Fluwelen Handvat en het Ondernemersfonds

23 november 2021  Voor alle vastgoedeigenaren en (zakelijke) huurders van niet-woningen in ons deelgebied van Utrecht Oost (omgeving Maliebaan-Wilhelminapark), maken wij het graag mogelijk om een gratis verduurzamingsscan van uw pand(en) in dit gebied uit te laten voeren. Daarbij krijgt u inzicht in het huidige Energielabel van uw pand(en) en krijgt u advies over verduurzamingsmaatregelen die wellicht nodig zijn om te voldoen aan Lees meer »


Lancering Cybernetwerk Utrecht

22 november 2021  Op 19 november jl. werd Cybernetwerk Utrecht gelanceerd. Het is een platform dat op dit moment bestaat uit VNO-NCW Midden, Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland, Kamer van Koophandel, Politie, Guardian360, Blast Cybersecurity, Cybernetwerk Drechtsteden en afdeling Economische Zaken van gemeente Utrecht. Dit netwerk biedt tijdelijk alle Utrechtse ondernemers een gratis scan aan om erachter te komen of hun bedrijf voldoende gewapend Lees meer »


Ondernemer Centraal

17 november 2021  Veel ondernemers ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Dat weet u als ondernemer waarschijnlijk als geen ander. Van het verlies van omzet, tot personeelstekort, veranderende businessmodellen of een onzekere toekomstverwachting. Helaas laten de recente maatregelen zien hoe onzeker de situatie nog steeds is. Verschillende partijen in de stad sloegen daarom de handen ineen om ondernemers te versterken, onder de naam Ondernemer Centraal.  Lees meer »


Stand rond Integraal Programma van Eisen Maliebaan

18 oktober 2021  Tot 16 augustus 2021 kon iedereen die dat wilde, reageren op het concept-Integraal Programma van Eisen (IPvE). Velen hebben een reactie gestuurd. Gemeente Utrecht ontving in totaal 162 reacties. Naar aanleiding van de reacties heeft de gemeente het concept-IPvE op een aantal punten aangepast. Op www.utrecht.nl/maliebaan ziet u welke dat zijn. De belangrijkste wijzigingen zijn het aanpassen van het aantal parkeerplaatsen (‘minder verminderen’) en Lees meer »


Project Match2Work helpt bij aansluiting onderwijs op bedrijfsleven

27 augustus 2021  Hoe is de aansluiting van de lesstof op het werken na je opleiding? Het verbinden van docenten bij bedrijven en ondernemers. Sylvia Bakker van Prodico probeert met haar project Match2Work het onderwijs en de praktijk aan elkaar te verbinden. Ondernemers worden gevraagd een praktijkopdracht ofwel een casus aan te leveren die door leerlingen wordt uitgevoerd. Door mee te denken in Lees meer »


Gratis vitaliteitsprogramma voor ondernemers Maliebaan-Wilhelminapark e.o.

24 juni 2021  Vitaliteitsaanbod voor jouw medewerkers! Vanuit de bijdragen van ondernemers en vastgoedeigenaren (niet-woningen) in Ondernemersfonds Utrecht voor het trekkingsgebied Maliebaan-Wilhelminapark e.o. is er budget beschikbaar om in het gebied te investeren. Er is nu voor gekozen om de verbinding tussen bedrijven in het gebied te vergroten door te starten met een vitaliteitsaanbod. Zo hebben ondernemers uit dit gebied de mogelijkheid hun medewerkers een vitaliteitsaanbod aan Lees meer »


concept-Integraal Programma van Eisen Maliebaan

15 juni 2021  Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept-Integraal Programma van Eisen voor de Maliebaan vrijgegeven om aan belanghebbenden en geïnteresserden voor te leggen voor reactie. Het concept-IPvE te vinden via op de projectwebsite: www.utrecht.nl/maliebaan. Via het reactieformulier op die website kunt u ook uw reactie geven op het concept-IPvE. Belanghebbenden en geïnteresseerden zijn welkom in een informatiebijeenkomst waar gemeente Utrecht de plannen zal toelichten. Die bijeenkomst Lees meer »


Zaterdag 26 juni: tiende Open Tuinendag Utrecht

3 juni 2021  Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit groene evenement heeft inmiddels een vaste plek op de agenda verworven. Vorig jaar moest deze dag door corona worden afgelast. Dit jaar zijn de voorbereidingen niet voor niets geweest; de voorverkoop van de passe-partouts gaat deze week van start.  Verborgen achter gevels en poorten van de historische Lees meer »


Jaarverslag Ondernemersfonds Utrecht 2020

25 mei 2021  Het jaar 2020 zal als memorabel de geschiedenisboeken ingaan. Het coronavirus veroorzaakte een wereldwijde pandemie met grote economische en maatschappelijke gevolgen. Uiteraard had dit ook impact op het functioneren van het Ondernemersfonds, waar we in ons jaarverslag uitgebreid bij stilstaan. Ondanks dat hebben we in het afgelopen jaar toch ruim 500 aanvragen in behandeling genomen. De ondernemersverenigingen hebben zich niet Lees meer »


Resultaten derde ondernemerspeiling corona provincie Utrecht

3 februari 2021  De 3e Ondernemerspeiling impact corona regio Utrecht is in november 2020 door 2.089 ondernemers in de regio Utrecht ingevuld. Een op de tien ondernemers denkt mogelijk failliet te gaan door de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast verwacht 13 procent sterk negatieve gevolgen zoals gedwongen ontslagen. In de horeca- en cultuursector is men relatief negatief gestemd over de toekomst. Anderzijds ziet Lees meer »