Nieuws

Nieuws


Gratis vitale activiteiten en workshops voor ondernemingen in trekkingsgebied Fluwelen Handvatedrijf

29 april 2022  Vanuit de bijdragen van ondernemers en vastgoedeigenaren in trekkingsgebied 39 (Maliebaan-Wilhelminapark e.o.) aan Ondernemersfonds Utrecht ontstaat er budget om weer in ons gebied te investeren. In samenspraak met het Ondernemersfonds heeft Het Fluwelen Handvat ervoor gekozen om de verbinding tussen bedrijven te vergroten door ook dit jaar nog een keer vitale activiteiten aan te bieden aan alle medewerkers in Trekkingsgebied 39. Zo Lees meer »


Per 1 april tegemoetkoming OZB-verhoging voor ondernemers

4 april 2022  De coronacrisis heeft veel Utrechtse ondernemers hard geraakt. Per 1 april kunnen deze ondernemers een tegemoetkoming aanvragen voor de verhoging van de OZB (niet-woning). Hierbij gelden onderstaande voorwaarden: U bent eigenaar of huurder van een bedrijfspand in Utrecht. U heeft voor dit bedrijfspand in 2021 en 2022 een OZB-aanslag ontvangen. Tussen deze aanslagen zit een verschil van minimaal €100. U hebt Lees meer »


Gratis Cybersecurityscan voor het Utrechtse Midden-en Kleinbedrijf

24 februari 2022  In november 2021 is het Cybernetwerk Utrecht opgericht. Het Cybernetwerk Utrecht heeft digitaal veilig(er) ondernemen op het oog en wil u met gerichte acties beter toerusten en handelingsperspectief bieden tegen digitale onveiligheid voor uw onderneming. Cybernetwerk Utrecht biedt het MKB met personeel in Utrecht daarom gratis een Cybersecurityscan aan. Hierop volgt een op-maat-gemaakt adviesrapport door-en in combinatie met een ICT-buddy die kan helpen bij het toepassen van Lees meer »


Ondernemer Centraal

10 januari 2022  Veel ondernemers ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Dat weet u als ondernemer waarschijnlijk als geen ander. Van het verlies van omzet, tot personeelstekort, veranderende businessmodellen of een onzekere toekomstverwachting. Helaas laten de recente maatregelen zien hoe onzeker de situatie nog steeds is. Verschillende partijen in de stad sloegen daarom de handen ineen om ondernemers te versterken, onder de naam Ondernemer Centraal.  Lees meer »


Eindejaarsboodschap wethouder Klaas Verschuure

23 december 2021  Beste ondernemers, Graag had ik het jaar willen afsluiten met een positieve boodschap, maar helaas brengt de huidige lockdown voor velen van jullie veel zorgen met zich mee. Waar we dit jaar nog met enig optimisme begonnen, we halverwege het jaar zelfs even konden proeven aan de open stad die we zo graag willen zijn, eindigt het jaar 2021 in Lees meer »


Verduurzamingsscan kantoorpanden via het Fluwelen Handvat en het Ondernemersfonds

23 november 2021  Voor alle vastgoedeigenaren en (zakelijke) huurders van niet-woningen in ons deelgebied van Utrecht Oost (omgeving Maliebaan-Wilhelminapark), maken wij het graag mogelijk om een gratis verduurzamingsscan van uw pand(en) in dit gebied uit te laten voeren. Daarbij krijgt u inzicht in het huidige Energielabel van uw pand(en) en krijgt u advies over verduurzamingsmaatregelen die wellicht nodig zijn om te voldoen aan Lees meer »


Stand rond Integraal Programma van Eisen Maliebaan

18 oktober 2021  Update 2 december 2021: Het plan voor de Maliebaan (Integraal Programma van Eisen, IPvE) ligt inmiddels bij de gemeenteraad voor vaststellen. Voordat de raad een besluit neemt, hoort zij graag de mening van bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. Daarom organiseert de raad een zogeheten raadsinformatiebijeenkomst op 14 december in de avond. U kunt op dat moment met raadsleden in gesprek. Meer informatie Lees meer »


Project Match2Work helpt bij aansluiting onderwijs op bedrijfsleven

27 augustus 2021  Hoe is de aansluiting van de lesstof op het werken na je opleiding? Het verbinden van docenten bij bedrijven en ondernemers. Sylvia Bakker van Prodico probeert met haar project Match2Work het onderwijs en de praktijk aan elkaar te verbinden. Ondernemers worden gevraagd een praktijkopdracht ofwel een casus aan te leveren die door leerlingen wordt uitgevoerd. Door mee te denken in Lees meer »


Gratis vitaliteitsprogramma voor ondernemers Maliebaan-Wilhelminapark e.o.

24 juni 2021  Vitaliteitsaanbod voor jouw medewerkers! Vanuit de bijdragen van ondernemers en vastgoedeigenaren (niet-woningen) in Ondernemersfonds Utrecht voor het trekkingsgebied Maliebaan-Wilhelminapark e.o. is er budget beschikbaar om in het gebied te investeren. Er is nu voor gekozen om de verbinding tussen bedrijven in het gebied te vergroten door te starten met een vitaliteitsaanbod. Zo hebben ondernemers uit dit gebied de mogelijkheid hun medewerkers een vitaliteitsaanbod aan Lees meer »


concept-Integraal Programma van Eisen Maliebaan

15 juni 2021  Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept-Integraal Programma van Eisen voor de Maliebaan vrijgegeven om aan belanghebbenden en geïnteresserden voor te leggen voor reactie. Het concept-IPvE te vinden via op de projectwebsite: www.utrecht.nl/maliebaan. Via het reactieformulier op die website kunt u ook uw reactie geven op het concept-IPvE. Belanghebbenden en geïnteresseerden zijn welkom in een informatiebijeenkomst waar gemeente Utrecht de plannen zal toelichten. Die bijeenkomst Lees meer »