Openingsbijeenkomst historische wandelroute Utrecht Oost op 15 maart

Openingsbijeenkomst historische wandelroute Utrecht Oost op 15 maart


Waar: café Buurten

15 maart 2024 om 14:00 uur


Login om u aan te melden

Op vrijdag 15 maart vindt de openingsbijeenkomst plaats van een nieuwe, historische wandelroute in de omgeving Maliebaan-Wilhelminapark. Deze Historische Wandeling Oost is een initiatief van het Fluwelen Handvat en Sterre & Stad. 

We starten om 14.00 uur met een verkorte wandeling vanaf café Buurten op de Burgemeester Reigerstraat 61. Leden van Gilde Utrecht nemen u mee door Utrecht Oost, zij vertellen over de geschiedenis van de buurt en tonen u een aantal historische panelen. 

Vanaf 15.00 uur is de aansluitende borrel bij Buurten geopend en rond 16.00 uur volgt het officiële openingsmoment. We beloven u een inspirerend en bondig programma.

Over de wandeling:
In totaal is op 23 gebouwen in ons gebied een messing paneel op of nabij de voorgevel aangebracht met een toelichting op de historie van het pand. Deze panelen vormen de basis van de historische wandeling van 4 kilometer, waarvan Sterre & Stad de initiatiefnemer is.

U komt langs monumenten, parken, historische uitkijkjes en leert over de geschiedenis van Oost. Met anekdotes vertellen de messing panelen over de geschiedenis van de panden en hun omgeving aan de Maliebaan en in Utrecht Oost.

Er is ook een website ontwikkeld voor deze wandeling. Hierop kunt u de verhalen lezen met uitgebreider informatie. De messing panelen vertellen alleen de highlights van elke locatie. Elk paneel heeft een QR-code, waarmee u op de site makkelijk verder kunt lezen. 

Via dit bericht willen wij ook alle partijen bedanken voor hun gezamenlijke inzet om hier een  succes van te maken, waaronder Gilde Utrecht, gemeente Utrecht, vastgoedeigenaren en huurders van de gebouwen, Ondernemersfonds Utrecht en de leveranciers.

Bent u graag bij de opening op 15 maart aanwezig? Meldt u dan s.v.p. aan via onze website (na inloggen als lid) of stuur een e-mail naar 

Mocht u niet bij de opening op 15 maart aanwezig kunnen zijn, dan wensen wij u in ieder geval veel wandelplezier! De route van de wandeling vindt u hier.

 

 

 

Voor meer informatie:  Sterre Hijlkema
Telefoon:  0621900667
e-mail: