Activiteiten

Schrijver Ronald Giphart, historicus Maarten van Rossum, Kardinaal Simonis, voetbalcoach Foppe de Haan en stadsdichter Ingmar Heytze.

Zomaar een greep uit de gastsprekers die acte de présence gaven tijdens de talrijke bijeenkomsten die Het Fluwelen Handvat jaarlijks organiseert. In veel gevallen nemen de leden locatie en organisatie voor hun rekening. Andere ondernemers ontmoeten en de onderlinge relaties versterken staan centraal. Diverse activiteiten van Het Fluwelen Handvat zijn inmiddels een haast onmisbare traditie. Denk aan de borrel tijdens de Piekenkermis op de Maliebaan. Of de jeu de boules-competitie op de Emmalaan. In 2009 werd daar in het najaar met een champagneborrel een nieuwe traditie aan toegevoegd: de proeverij.

Een greep uit het programma:

Culturele bijeenkomst (voorjaar)

Bezoek aan het Liszt Concours, Worldpress Photo of de Stadsschouwburg. Voorbeelden van culturele bijeenkomsten, waarvoor leden van Het Fluwelen Handvat zijn uitgenodigd.

Algemene Ledenvergadering (juni)

Vergaderen tussen de telescopen in de Sterrenwacht of de treinen in Het Spoorwegmuseum. De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering is steeds op een wisselende locatie. Iedere keer stelt een lid van Het Fluwelen Handvat het onderkomen beschikbaar.

Piekenkermis (juli)

Tegen de achtergrond van achtbanen en botsauto’s op de Maliebaan organiseert sinds jaar en dag steeds een ander lid van Het Fluwelen Handvat de drukbezochte Piekenkermisborrel.

Jeu de boules (augustus)

De Emmalaan hult zich na elke zomer even in Franse sferen als Het Fluwelen Handvat de jeu de boules-competitie voor leden houdt. Vergezeld van oesters en accordeonmuziek en onder professionele begeleiding strijden de ondernemers voor de eeuwige roem. Georganiseerd door Van Beek Vastgoedbeleggingen en Statement Real Estate.

De proeverij (oktober)

Als de bomen aan de Maliesingel in herfstkleuren zijn getooid, organiseert een van de leden een proeverij. In 2009 zette Wijn & Stael Advocaten de deuren open voor een champagneproeverij. Champagne- en wijnhandelaar Vaker Champagne gaf tekst en uitleg bij de diverse soorten champagne.

Kerstlunch (december)

Een van de meest toonaangevende eetgelegenheden van de stad, restaurant Wilhelminapark, is het decor van de jaarlijkse kerstlunch. Op het menu niet alleen exclusief eten, maar ook spraakmakende sprekers.